Tips til indretning af din terrasse

 

Terrassen er stedet at slappe af! Du kommer nok til at bruge meget tid her i sommermånederne, så det er vigtigt at være meget opmærksom på dette. Du nyder her, du spiser her, du drikker her og du slapper af her. Med det rigtige design af din terrasse kan du skabe et dejligt sted, hvor du kan tilbringe sommeren. I denne blog giver vi dig en række tips, som du bør være opmærksom på, når du skal indrette din terrasse.

1: Beliggenhed
Beslut dig for, hvor du vil have din terrasse. Hvad er det perfekte sted for dig? Nord, Øst, Syd eller Vest? Foretrækker du morgensolen, vil du have sol hele dagen eller slet ingen sol? Dette er vigtigt at gøre klart for dig selv først. Når du vælger en skyggeterrasse, skal du være opmærksom på, hvilke planter der kun kan overleve i skygge. Læs mere om skyggeplanter her. Vil du have en solterrasse? Så kan en paraply anbefales! Husk også at vælge et sted, der er let tilgængeligt hjemmefra og giver en god forbindelse.

2: Belægning af din terrasse
Når du skal vælge fortovet, skal du tage højde for, hvad du finder smukt, og hvad du finder vigtigt. De fleste går efter større fliser, fordi det er nemt at vedligeholde. Visuelt er dette også en mere attraktiv mulighed, fordi det får din have til at fremstå større og giver et mere roligt billede. Færre fuger betyder også mindre ukrudt.

3: Havemøbler
Havemøblerne er selvfølgelig uundværlige på en terrasse. Hvis du har plads nok, så køb et godt spise-/siddeområde og et separat loungeområde, hvor du kan solbade og slappe af.
Et godt spise-/sitteområde vil fungere som en forlængelse af dit værelse om sommeren, og om sommeren vil der sandsynligvis være mere spisning her end indendørs. Så sørg for, at denne spise-/siddeplads er tæt på hjemmet, så du ikke skal slæbe for meget rundt med alle pander og tallerkener.

4: Atmosfærisk belysning
Belysning i din have og på terrassen er uundværlig, hvis du vil sidde ude til langt ud på natten. Skab stemning i din have med belysning! Til romantisk belysning kan du hænge lys eller lanterner på din terrasse eller i et træ. Stearinlys er heller ikke til at gå glip af.
Har du et smukt blikfang i din have, såsom et oliventræ? Sæt derefter en plet på den for et flot blikfang.
En anden atmosfærisk måde at holde sig varm på de kølige sommeraftener er en bålplads eller en indbygget pejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.