Start med en køkkenhave. Hvad har du brug for?

Du har store planer om endelig at starte din køkkenhave. I et stykke tid har I nu undersøgt mulighederne, hvad det vil koste og hvad der skal til for at komme i gang med køkkenhaven. Fornødenhederne for at starte en køkkenhave afhænger af dens størrelse, præcis hvad du vil dyrke og hvor meget tid du vil lægge i den. Hvis du lige er startet, kan det være bedre at starte i det små. På denne måde kan du først lære faget og derefter udvide din køkkenhave med flere plantearter.

Har jeg brug for et drivhus?
Et drivhus anbefales i de fleste tilfælde. Fordelen ved dette er, at vejrforholdene er mere stabile i drivhuset, så du får en bedre høst. At eje et drivhus giver dig mulighed for at dyrke flere typer frugt og grøntsager. For eksempel kan du kun dyrke agurker og tomater i et drivhus. Vejret i Holland er for omskifteligt og koldt til disse middelhavsgrøntsager. Udover at købe et drivhus, kan det være nødvendigt at købe vækstbelysning. Dette giver dig mulighed for at give visse plantearter den mængde sol, de har brug for og ellers ikke ville få. Om du har brug for vækstbelysning afhænger af, hvad du vil dyrke.

 

Køb de rigtige frø
Det er også vigtigt, at du vælger de rigtige frø med stor omhu. Der er meget information om dette på internettet. Kvaliteten af ​​frøene er svær at vurdere, men kan have stor betydning for høsten. Frø af høj kvalitet er ofte lidt dyrere, men de er bestemt investeringen værd. Det øger chancen for en god høst, og planterne kræver mindre vedligeholdelse. Se godt efter på forhånd, når du starter såperioden. Det er vigtigt, at du holder dig til dette for at undgå afgrødesvigt.

 

Indhent information
Inden du går i gang, er det især vigtigt, at du får den rigtige information. Det kan du gøre ved at læse forskellige blogs eller ved at besøge nogen med en køkkenhave. Det er primært et spørgsmål om at prøve. På den måde lærer du, at den ene fungerer godt, mens den anden ikke gør. Det lærer du kun ved at gøre. Så start i det små og giv det tid. Du vil bemærke, at dyrkning af afgrøder bliver nemmere og nemmere, når du har mere erfaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.