Inspiration, tagtyper til din have

Du leder efter nyt tag til din have, men du kan ikke længere se skoven for træerne. I denne artikel fortæller vi lidt mere om de forskellige typer trætage, der findes. Du har også mange forskellige navne på et terrassebetræk, hvad er synonymerne og hvilke strukturer der egentlig er forskellige. Det er spørgsmål, som du forhåbentlig vil kunne give et klart svar på efter at have læst.

Baldakin eller veranda
Apropos synonymer, så har du et tag og en veranda, men de er begge en slags shelter, så hvilken type leder jeg efter præcis? Et tag i din have kan være et fritstående objekt, men det kan fx også monteres på dit hus. Når sidstnævnte er tilfældet, og tagpanelerne er gennemskinnelige, omtales det ofte som en veranda. På grund af en verandas åbne natur har du maksimalt dagslys i dit udendørs opholdsområde, og du er desuden beskyttet mod sol og regn. Taget på en Wesa Tuinhout veranda er monteret med UV-filtrerende polycarbonatplader. Dette sikrer, at siddeområdet ikke bliver for varmt om sommeren.

Forskellige tagkonstruktioner
I tagenes verden taler man som regel om forskellige modeller ud fra tagkonstruktionen. Hver type tag er konstrueret på lignende måde med stolper og bjælker, men karakteren bestemmes af tagkonstruktionen, den form den har.

frisørskur
En lade er som udgangspunkt et tag med spids tag og har derfor to skrå sider. Disse sider er dog ikke proportionale med hinanden. Du kan bedst sammenligne denne model med et omvendt flueben. Med denne tagtype skaber man et landligt præg, fordi man ofte brugte lader til opførelse af lader og man kan stadig finde meget på landet.

Flad tagbeklædning
Tagene med fladt tag er moderne og slanke. En yderligere fordel er, at denne tagkonstruktion fylder mindre og begrænser forekomsten af ​​skygge i din have. Tagdækningen på en flad tagbeklædning hos Wesa Tuinhout er forsynet med den ekstremt solide EPDM gummifolie. Dette gør taget modstandsdygtigt over for vind og vejr og forsynet med et vandtæt toplag. Dette er i dag klassikeren blandt trætage.

Gavltagdækning
Et tag med sadeltag giver meget plads under dit tag, fordi det har et højt tag med to proportionale tagflader, der starter i væghøjde. Dette gør sadeltagbeklædningen meget alsidig og giver mulighed for at skabe et loft for ekstra opbevaringsplads.

Placering af et brugerdefineret tag
Hvis standardstørrelserne på et tag, som mange leverandører har i deres sortiment, ikke opfylder dine behov, kan du altid vælge et specialfremstillet tag. Det gælder også de personer, der har ansat en anlægsgartner. Du kan altid kontakte Wesa Tuinhout for et skræddersyet tag, så din arkitekt ikke er begrænset i hans eller hendes kreative proces med at udvikle din drømmehave. Tænk for eksempel på et ekstremt stort tag på 15 med en længde, eller en speciel form som en U-model. Mange leverandører arbejder med elementer, som du kan flytte for at få det ønskede resultat. Vi anbefaler derfor, at du altid kontakter en sådan leverandør først og får lavet et skræddersyet tilbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.