Maling udenfor – tips og tricks

Efterhånden som vi bevæger os mod forår og sommer, bliver vejret bedre, og temperaturerne stiger. Derfor går vi naturligvis mere og mere udenfor, hvad enten det er i din have eller på din altan. Ligesom indenfor vil man også gerne bo smukt og behageligt udenfor. Leder du efter haveinspiration? Tag et kig på vores artikler og skab din egen drømmehave!

Har du truffet valget om at give din have eller altan et forfriskende malerarbejde? Så er det tilrådeligt at finde mere information om, hvordan man går videre, når man maler udenfor.

I denne artikel beskriver vi alle de nyttige tips & tricks til, når du skal male udenfor.

Generelle tips
Hver maling er ikke som den anden, men der er nogle meget generelle tips til at beskrive, som er relevante for alle, der maler udendørs. Du skal for eksempel altid være opmærksom på hvilken type maling du skal bruge, temperaturen når du skal male og luftfugtigheden.

Malingstype
Maling, der påføres udenfor, skal naturligvis tåle mere end indvendig maling. Det er derfor tilrådeligt at bruge en ‘stærk’ type maling, der kan tåle vind og vejr. Leder du efter den rigtige udendørs maling? Så gå efter en højglans lak, denne type maling er hårdere end andre typer lak og giver derfor mere beskyttelse.

Temperatur
Vær meget opmærksom på vejrudsigten, når du vil male udenfor. Det er hurtigt for varmt eller for koldt, fordi maling klæber bedst ved temperaturer mellem 15 og 20°C. Prøv også ikke at male i fuld sol, da det kan få malingen til at skalle, fordi den ikke klæber så godt.

Fugtighed
Det lyder mere end logisk, men alligevel værd at nævne; sørg for, at din lak forbliver tør, så lad være med at male, når det regner, eller hvis der er mulighed for regn. Gør kun dette, hvis du har læ, og du er sikker på, at dit malerjob ikke bliver vådt.

Ofte stillede spørgsmål
At male og især male noget udenfor er ikke et arbejde, der ofte udføres for de fleste. Derfor kan vi godt forestille os, at sådan et job medfører mange spørgsmål. Vi har listet de oftest stillede spørgsmål, inklusive passende svar, til dig.

Kan man male udenfor om vinteren?
Nej, det frarådes på det kraftigste. Tidligere i denne artikel diskuterede vi de ideelle temperaturer til udendørs maling. Da temperaturerne normalt er lavere end disse 15 og 20°C, er det klogt at udskyde malingen til for eksempel foråret.

Kan jeg male udenfor om sommeren?
Temperaturen er også meget vigtig her. Gennemsnitstemperaturen om sommeren er højere end 15 til 20°C, så det anbefales heller ikke her. Hvis temperaturen er rigtig, bør du også være opmærksom på solen. At male udenfor i fuld sol er heller ikke befordrende for kvaliteten af ​​maleriet. Dette sparer til gengæld unødig havevedligeholdelse og forlænger levetiden.

Mit træ (eller metal) er fugtigt, kan jeg stadig male?
Nej, det er vigtigt, at den overflade eller genstand, du vil male, er helt tør. Forberedende trin omfatter slibning og påføring af primer. Dette vil ikke fungere, hvis dit træ for eksempel ikke er helt tørt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.